Lightspeed

Vlaanderen gaat ecommerce promoten

Vlaanderen gaat ecommerce promoten

De overheid van Vlaanderen wil dat meer winkeliers hun producten online gaan verkopen. Om dit te stimuleren is het daarom een campagne gestart, waarbij praktische tools moeten helpen om de drempel om online te verkopen te verkleinen.

De overheid is samen met ondernemersverenigingen Unizo en NSZ de website ‘Het internet. Ook uw zaak‘ gestart. Het vindt namelijk dat het aantal handelaars dat online actief is in de lift zit, maar dat het nog altijd beter kan. Enkele jaren terug was de overheid al een campagne onder dezelfde naam begonnen, om er zo voor te zorgen dat meer lokale handelaars ook online verkopen, in een poging zich te wapenen tegen buitenlandse ecommerce-giganten als Amazon en Bol.com.

Tools, cursussen en sessies

De campagne was een succes, maar vraagt wel om een vervolg. En in dat vervolg wordt er meer ingezet op competentieversterking, via praktische tools, cursussen en sessies. “De lokale handel wordt niet verdrongen, maar kan ecommerce omarmen. De service op een paar kilometer, het kunnen voelen van het product, dat zijn allemaal zaken die het gros van de klanten belangrijk vindt”, aldus Vlaams minister van Economie Philippe Muyters.

Workshops en uitlegplatform

Unizo en NSZ gaan onder andere workshops geven over hoe handelaars online actief kunnen zijn, terwijl de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB een platform verzorgt, waarop uitleg valt te lezen voor zowel retailers als werknemers.

Gerelateerde berichten