Lightspeed

Vente-Exclusive beleeft recordmaand

Vente-Exclusive beleeft recordmaand

Vente-Exclusive is nog steeds hard aan het groeien. Zo verkocht het afgelopen oktober nog nooit zoveel producten in één maand tijd. De aanhoudende groei heeft het bedrijf ertoe verleid om de capaciteit van haar magazijn uit te breiden en om het hoofdkantoor te verhuizen naar een nieuw kantoor in Brussel.

Vente-Exclusive.com, dat in 2015 werd overgenomen door Vente-Priveé, meldt de groeicijfers vol trots in een persbericht dat het vandaag heeft uitgebracht. Volgens Tobias Tousseyn, countrymanager Beligum-Luxemburg, is de afgelopen recordmaand de kers op de taart va de groei die het bedrijf naar eigen zeggen al tien jaar aanhoudt.

‘Het is wél mogelijk om in België winst te maken met ecommerce’

“Ondanks de berichtgeving over verliezen in onze sector, bewijzen we dat het wél mogelijk is om in België winst te maken in de ecommerce”, zo zegt hij. “Het aanbod lokte in oktober ruim 500.000 unieke bezoekers naar de webshop, 15 procent meer dan in september. In vergelijking met oktober vorig jaar steeg de omzet met meer dan 30 procent. En tussen september en oktober 2018 steeg de groei met 24 procent.”

Vente-Exclusive is naar eigen zeggen de grootste ecommercewerkgever in België, dankzij de 400 mensen die bij de flashsale-website in dienst zijn. De groei van de laatste tijd heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf wat ingrijpende veranderingen heeft doorgevoerd op het gebied van logistiek en infrastructuur. “Zowel ons hoofdkantoor in Ruisbroek als ons magazijn in Lot werd te krap”, aldus Tousseyn.

Verdubbeling in capaciteit

De capaciteit van het distributiecentrum is nu in korte tijd tweemaal verdubbeld om uiteindelijk op 12.000 vierkante meter uit te komen. En het aantal logistieke medewerkers groeide in twee jaar tijd van 30 man naar een team van zo’n 160 medewerkers. Op 14 december verhuist het naar een nieuw kantoor in Vorst.

Gerelateerde berichten