Lightspeed

Para Ti: geautomatiseerde winkel zonder personeel

Para Ti: geautomatiseerde winkel zonder personeel

België herbergt een innovatieve startup. Eentje die kan wedijveren met Amazon. Het gaat om Para Ti, dat een volledig geautomatiseerde winkel heeft gelanceerd waar geen personeel aan te pas komt. Met deze slimme shop willen ze lokale producten promoten.

Para Ti kan weliswaar niet de concurrentie aan met het grote Amazon, maar mogelijk wel met één onderdeel van Amazon: de onbemande en eveneens volledig geautomatiseerde winkels die de naam Amazon Go dragen. In deze shops kunnen consumenten pakken wat ze willen en daarna moeiteloos de winkel uitlopen: camera’s en sensoren registreren wat er is meegenomen en betaling gebeurt vanzelf via de bijbehorende app.

Samenwerking met lokale boeren en producenten

Op een zelfde manier werkt Para Ti (“voor jou” in het Spaans). De startup werkt samen met lokale boeren en producenten om etenswaren uit Beernem en enkele randgemeenten te verzamelen. Deze producten worden verkocht in een geautomatiseerde winkel zonder personeel.

Para Ti betekent ‘voor jou’ in het Spaans.

Zo werkt Para Ti

Gebruikers dienen eerst de app te downloaden in de iOS App Store of bij Google Play. Daarna kan met de smartphone de code aan een winkelrek gescand worden, waarna de deur van de winkel opengaat. Na het verzamelen van de gewenste artikelen, kan de klant de winkel gewoon verlaten door de deur te sluiten. De afrekening volgt op de mobiele telefoon.

Tweede winkel staat in Brugge

Para Ti werd in juni vorig jaar gelanceerd in Beernem. Recent werd een tweede winkel geopend, in Brugge. De eerste twee weken van april waren er nog mensen van Para Ti aanwezig om klanten te begeleiden met het doen van hun aankopen. Maar nu is de winkel onbemand en 24/7 open.

Gerelateerde berichten