Lightspeed

Online verkoopplatform Shoppla richt zich op lokale handelaars

Online verkoopplatform Shoppla richt zich op lokale handelaars

België is weer een online verkoopplatform rijker. De website Shoppla wil een nationaal antwoord bieden op buitenlandse spelers als Bol.com of Amazon en richt zich met name op lokale handelaars en ondernemers.

Shoppla is geen antwoord op de coronacrisis (het idee ontstond daarvoor al), maar de lockdownmaatregelen zijn niet ongunstig voor het online initiatief. Het platform werd opgericht door vier vrienden die het jammer vonden dat de Belgische ecommerce-markt werd overspoeld door buitenlandse spelers. “Het geld dat we hier uitgeven vloeit immers niet in de eigen economie”, zo zegt medeoprichter Annemie Goyvaerts tegenover Het Laatste Nieuws.

We vonden het jammer dat de markt werd overspoeld door buitenlandse ecommerce-spelers.

Online shoppingcenter dat zorgt voor kruisbestuiving

De vier willen met Shoppla vooral dat lokale handelaars en ondernemers aan bod komen in het grote aanbod online. Op dit moment zijn enkele tientallen winkels aangesloten en profileert Shoppla zich als een soort online shoppingcenter. “Het is een platform dat een antwoord wil bieden aan de wildgroei van webshops. Wie een winkel niet kent, zal immers zelden of nooit bij een specifieke webwinkel terecht komen. Door handelaars te bundelen zorgen we ook voor een kruisbestuiving.”

Men zou wellicht verwachten dat de coronacrisis zorgde voor een grote doorbraak van het online platform, maar dat bleef helaas uit. Het blijkt dat het toch heel wat tijd en moeite kost om lokale handelaars ervan te overtuigen om de stap naar online te zetten. “We zijn nochtans bijzonder transparant in de kosten en doen het meeste werk zelf”, zo legt Goyvaerts uit. “Het begin was moeilijk omdat handelaars zeer zwaar aangeslagen waren door de problemen rond de coronacrisis en moeite hadden om de extra energie van een webwinkel op te brengen.”

Bijna wekelijks een nieuwe partner

Nu gaat het beter en verwelkomt het platform bijna wekelijks een nieuwe partner.

Gerelateerde berichten