lightspeed ecommerce

JD Logistics lonkt naar Zeebrugge

JD Logistics lonkt naar Zeebrugge

JD Logistics, de logistieke afdeling van de Chinese ecommerce-gigant JD.com, heeft Zeebrugge op het oog als toegangspoort tot Europa. Een delegatie bezocht de haven samen met Vlaams minister-president Jan Jambon.

JD.com wil graag de grootste speler in logistiek worden. Eerst in China, daarna moet de rest van de wereld volgen. En die internationale ambitie begint in Europa. Met mogelijk Zeebrugge als toegangspoort tot ons continent.

Zeebrugge één van de plekken die JD bezoekt

Om de juiste keuze te kunnen maken is een Chinese delegatie bezig om plekken in Europa te bezoeken die kunnen dienen als hun uitvalsbasis. De delegatie bezocht de haven van Zeebrugge, samen met Jan Jambon van de N-VA.

JD Logistics is zeer grote vis

Het is niet bekend wat JD Logistics precies wil in Europa, in termen als hoeveel geld het investeert, hoeveel magazijnoppervlakte het nodig heeft of hoeveel mensen het in dienst wil nemen, maar dat het een grote vis is, moge duidelijk zijn.

Het bedrijf heeft een beurswaarde van 58 miljard dollar, terwijl grote namen als Google en Walmart honderden miljoenen hebben geïnvesteerd in de logistieke tak.

Gerelateerde berichten