menu
lightspeed ecommerce

Ecommerce-blog Twinkle België gelanceerd

Ecommerce-blog Twinkle heeft een website en tijdschrift gelanceerd in België. De van oorsprong Nederlandse vaktitel heeft deze uitbreiding vandaag bekendgemaakt tijdens de Shopping Innovation Expo in Brussel. Net als in Nederland, zal Twinkle ook hier evenementen gaan organiseren. De eerste twee zijn al gepland voor 12 mei en 20 oktober.

Twinkle België wordt in licentie uitgegeven door ICT-uitgever Minoc Media Services en het eerste nummer van het blad op 28 april voor het eerst bij geïnteresseerden op de mat ploffen. Daarna zal het Nederlandstalige magazine om de twee maanden verschijnen. De bijbehorende website is al live.

‘Behoefte aan Belgisch ecommerce-blad’
Volgens Leo Vogels, directeur van Minoc, was er bij zowel webwinkeliers als ecommerce-leveranciers een grote behoefte aan een Belgisch vakblad over digitale commercie. “België loopt, in vergelijking tot bijvoorbeeld Nederland, nog steeds achter op dit gebied”, zo licht hij toe. “Op dit moment wordt echter een ‘razendsnelle inhaalslag’ gemaakt. Daar spelen we met de introductie van Twinkle België op in.”

De inhoud van zowel het magazine als de website wordt samengesteld door de Belgische en Nederlandse redacties, onder leiding van Bart Stoffels, hoofdredacteur van Twinkle België. Naast het magazine dat zes keer per jaar verschijnt, wordt in België ook het populaire jaarboek Twinkle100 uitgegeven. Hierin staan allerlei statistieken over de 100 grootste spelers uit de Belgische ecommerce-sector.

Ecommerce-evenementen in België
En net als in Nederland het geval is, zal Twinkle ook hier evenementen organiseren. Twee daarvan zijn al bevestigd. ‘Big Data in E-commerce’ dat op 12 mei plaatsvindt, is het eerste Belgische Twinkle-evenement en op 20 oktober van dit jaar zal de eerste Belgische Twinkle100 worden gepresenteerd tijdens een speciale bijeenkomst.

Tags

Reacties