Ecommerce News
menu
Lightspeed

€3.3 miljoen kapitaal voor online diamantjuwelier Baunat

€3.3 miljoen kapitaal voor online diamantjuwelier Baunat

Online diamantjuwelenbedrijf Baunat uit België heeft bij investeerders en personeel 3,3 miljoen euro aan kapitaal opgehaald. Met dit geld wil de Belgische retailer haar groei verder versnellen en de referentie worden op de internationale online markt van diamantjuwelen.

Het Belgische bedrijf meldde ook dat het onder meer een overnamebod van een Aziatische investeerder heeft geweigerd. Die was op zoek naar de combinatie van ecommerce en Europese premium-producten. Dat laatste kan Baunat wel leveren, want naar eigen zeggen is het tot nu toe het enige merk in het online segment van de internationale diamantjuwelenmarkt en onderscheidt het zich op deze manier van andere juweliers. “Zij opteren voor een generiek supermarkt-model, waarbij het aanbod niet exclusief hoogwaardig is”, zo legt de retailer uit.

Vorig jaar exporteerde Baunat ongeveer 85 procent van haar juwelen naar 45 landen, waarbij West-Europa en China de belangrijkste afzetmarkten zijn. Zo’n zestig procent van de omzet haalt Baunat uit haar webwinkel, de rest komt via de showrooms. Die heeft Baunat momenteel in Antwerpen, Parijs, Geneve, Mumbai en Hong Kong, maar volgend jaar wil het ook showrooms openen in Duitsland en China, terwijl over twee jaar vestigingen in Tokio en New York moeten volgen.

Met de 3,3 miljoen aan kapitaal dat Baunat binnenhaalde, wil het niet alleen de groei in het buitenland uitbreiden, het wil ook Baunat Diamonds verder uitbouwen. Via een speciale website en bijbehorende showrooms worden nu al losse diamanten verkocht als belegging. “Onze missie is om voor onze klanten het best mogelijke uitgangspunt te creëren, zodat ze in de toekomst een maximale rentabiliteit halen op de diamanten die zij gekocht hebben of waarin zij geïnvesteerd hebben”, zo valt te lezen op de website.

Over Baunat
Baunat werd in 1998 opgericht door Stefaan Mouradian & Steven Boelens, afkomstig uit de bank- en diamantsector. In juli 2011 wist het bedrijf via een Belgisch-Franse private plaatsing 2,8 miljoen euro aan kapitaal op te halen.

Tags

Reacties