Coolblue levert nu ook pakjes per fiets

Coolblue levert nu ook pakjes per fiets

Coolblue gaat nu ook pakjes afleveren bij consumenten door middel van de fiets. Onder de naam CoolblueFietst is de Nederlandse omnichannel-speler deze week gestart met de eigen bezorgservice. In eigen land was het bedrijf al langer actief met deze dienst.

Coolblue kondigde eind maart aan haar ā€œgrootste innovatie ooitā€ te lanceren: CoolblueFietst. In speciaal ontworpen pakfietsen zouden de pakketbezorgers de online bestellingen van klanten bezorgen. Het nieuws was op een strategisch moment onthuld, want het was net voor 1 april. Maar na een paar dagen bleek het hier niet om de zoveelste stunt van het sympathieke bedrijf te gaan, maar om iets wat echt werkelijkheid was geworden.

Eerst in Antwerpen, daarna in andere grote steden

De dienst werd afgetrapt in Eindhoven en Den Haag, maar werd langzaam uitgebreid naar andere grote steden bij onze noorderburen. En nu wordt het dus ook actief in BelgiĆ«. ā€œCoolblue is het eerste grote ecommercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakjes zelf met de fiets te leveren. Coolblue fietst vanaf vandaag in Antwerpen en dit wordt trapje voor trapje uitgebreid naar andere grote Belgische stedenā€, zo meldt het bedrijf.

Volgens Coolblue hoeft op deze manier geen enkele klant een hele dag thuis te blijven om te wachten op een pakje. Ze krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van Ć©Ć©n uur geleverd. En een kwartier van tevoren ontvangen ze nog een smsā€™je met daarin het exacte tijdstip van de levering.

ā€˜We roepen desnoods door je brievenbusā€™

Maar Coolblue gaat verder om ervoor te zorgen dat het pakje ook daadwerkelijk in handen komt van de klant. ā€œJe pakje wordt met een glimlach geleverd vanuit de Coolblue-winkel, door Ć©chte Coolblueā€™ers. En we komen sowieso. We bellen 3 keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus. Je kan ons niet missenā€, aldus directeur en mede-oprichter Pieter Zwart.

Wat de service extra interessant maakt, is dat klanten hun oude toestellen en batterijen mogen meegeven aan de fietsbezorger; Coolblue zorgt vervolgens dat de spullen gerecycleerd worden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten