Lightspeed

Coolblue bezorgt zelf witgoed in België met CoolblueBezorgt

Coolblue bezorgt zelf witgoed in België met CoolblueBezorgt

Coolblue gaat, net als in Nederland, witgoed voortaan zelf afleveren bij de klant. Met de nieuwe dienst, CoolblueBezorgt, bezorgt het wasmachines, koelkasten, maar ook grote tv’s bij de klant aan huis, zonder dat die daarvoor extra hoeft te betalen.

Met CoolblueBezorgt, dat in Nederland in februari 2016 werd geïntroduceerd, is de omnichannel-speler niet alleen minder afhankelijk van de prestaties van een extern logistiek bedrijf, maar kan het ook extra inzetten op het leveren van een zo goed mogelijke klantervaring. Iets waar Coolblue veel tijd, geld en moeite in investeert.

Bezorgen, installeren en informeren

Coolblue gaat nu dus ook in België grote apparatuur zelf bezorgen bij de klant, zonder dat hier extra kosten mee gemoeid zijn. En het blijft niet alleen bij leveren, de bezorgers zullen de koelkast, wasmachine of televisie ook zelf installeren, geven ze indien nodig meer uitleg over het product en nemen ze oude artikelen mee terug.

Een ander pluspunt voor de klant is het korte tijdsvak een uur. Dit betekent dat de klant maximaal 60 minuten thuis moet blijven voor de levering, in plaats van de halve middag wachten tot de bezorgers nu eindelijk komen. Coolblue zal ook een kwartier voordat de levering daadwerkelijk plaatsvindt nog een sms’je sturen naar de klant.

Eind 2017 veertig busjes van Coolblue

Coolblue lanceert CoolblueBezorgt natuurlijk niet van de ene op de andere dag in ons land. Tegenover Gondola laat Matthias De Clercq, manager Coolblue België, weten de afgelopen maanden volop te hebben getest met anonieme busjes. “Nu zijn we op het niveau gekomen dat we klaar zijn om live te gaan. We gaan van start met een dertigtal busjes, tegen eind dit jaar moeten dat er veertig zijn.”

De busjes van Coolblue, die voor minstens 200 extra banen moeten zorgen, rijden niet alleen vanaf het centrale distributiecentrum in Tilburg, maar vertrekken ook vanaf de depots in Antwerpen, Gent en Luik. De dienst zal zich dus ook op Franstalig België richten. Logisch, nu Coolblue ook in het Frans beschikbaar is.

Gerelateerde berichten