Lightspeed

Bol.com opent in Wallonië in juni

Bol.com opent in Wallonië in juni

Bol.com gaat in juni van start in Wallonië. Het opent dan een Franstalige online shop. Het nieuws komt niet als een verrassing: in september vorig jaar meldde de Nederlandse ecommerce-reus al dat de Walen vanaf deze zomer in het Frans kunnen shoppen.

De Walen zullen van een soortgelijke service kunnen genieten als de Vlamingen en de Hollanders, al zal niet alles in het begin meteen te gebruiken zijn. Wel beloofde Bol.com vorig jaar al dat klanten in Wallonië de populairste artikelen de volgende werkdag thuisbezorgd kunnen krijgen als ze voor 23:59 ’s avonds bestellen.

Eerst wat testen, daarna volledige livegang

De Franstalige shop zal niet meteen officieel en volledig worden gelanceerd in juni. Eerst zullen er wat eerste testen worden opgestart, om later in de zomer echt volledig van start te gaan.

Bol.com versus Amazon.fr

Met de lancering van een Franstalige webshop, gaat Bol.com in ons land de uitdaging aan met Amazon. Veel Walen bestellen hun producten immers via Amazon.fr. Het is de vraag of het de Ahold Delhaize-dochter lukt om dit patroon snel te doorbreken.

Gerelateerde berichten