Lightspeed

Bol.com gaat kleding verkopen

Bol.com gaat kleding verkopen

Bol.com gaat ook kleding verkopen. Dat deed het in feite al, maar nu gaat het naast kinderkleertjes en sportartikelen ook dames- en herenkleding aanbieden. Dit doet het vooral via externe verkopers; grote merken als About You, Jack & Jones en Miss Etam hebben al toegezegd.

Ook mannen- en herenkleding van Claudia Sträter en Zeeman zal binnenkort te koop zijn op het online platform van Bol.com, dat natuurlijk de hete adem van Amazon in de nek voelt, nu de Amerikaanse gigant heeft aangekondigd haar platform in Nederland open te stellen voor externe verkopers.

Alleen deze productcategorie ontbrak nog?

Eigenlijk was kleding nog de enige grote productcategorie die Bol.com-klanten nog niet in hun favoriete shop konden vinden. Wel verkocht het bedrijf van Ahold Delhaize al kinderkleding, schoenen, accessoires, tassen en sportkleding. Maar bijvoorbeeld broeken en truien voor volwassenen verkocht het nog niet.

Volgens Margaret Versteden, directeur winkels bij Bol.com, werd er al wel veel gezocht naar dames- en herenmode. “Daarom is het logisch om dit assortiment toe te voegen en ons assortiment completer dan ooit te maken. Mode verkopen is een specialisme en brengt weer andere klantbehoeften- en gedrag mee dan de andere productcategorieën op ons platform”, zegt ze.

‘Toeval dat dit volgt na besluit Amazon.nl’

Vorige week maakte Amazon bekend haar platform in Nederland – eindelijk – open te stellen voor externe verkopers, zodat die hun producten ook op Amazon.nl kunnen gaan verkopen. En nu maakt Bol.com bekend kleding te verkopen. Toeval? Volgens Versteden wel. “We werken hier al jarenlang naartoe”, zo lichtte ze toe.

Gerelateerde berichten