Lightspeed

Betalen met Belgische frank mogelijk in twee webshops

Betalen met Belgische frank mogelijk in twee webshops

Het is alweer 14 jaar geleden dat de euro is ingevoerd, maar dat weerhoudt men er niet van om soms met enig gevoel voor nostalgie terug te verlangen naar de frank. In de webshops Bloemschikmateriaal.be en Borduurmateriaal.be kunnen klanten nu afrekenen met de oude munt.

De twee webshops van Demo-sales bvba hebben hiervoor niet gesleuteld aan de online betaalmogelijkheden. Betalen met de frank is hier dus niet mogelijk via PayPal, Bancontact of creditcard. Wel hebben klanten nu de mogelijkheid om de franken per post op te sturen of de bestelling op te halen in Westmalle en daar met de oude munt af te rekenen. En waar je normaliter 24,79 euro krijgt voor 1000 Belgische frank, houdt het bedrijf een gunstigere wisselkoers aan: zij rekenen hiervoor 26 euro.

“Het idee is ontstaan als een ode aan één van onze talloze klanten”, zo vertelt eigenaar Dirk Van Noten. “Ten tijde van de omschakeling naar euro’s kon je als consument betalen met Belgische franken, maar kreeg je je wisselgeld in euro’s terug. Toen een klant afrekende stond ze erop om het wisselgeld in franken te krijgen, want zij had besloten om niet deel te nemen aan de euro en gewoon verder te blijven werken met de Belgische frank. In de loop der tijd hebben wij ons dikwijls afgevraagd of deze dame ondertussen al gecapituleerd is.”

Gerelateerde berichten