menu

De 10 grootste webwinkels in België

De top 10 van grootste webwinkels in België wordt – wellicht niet verrassend te noemen – gedomineerd door buitenlandse spelers. Pas op de zesde plek vinden we een Belgische speler terug. De gehele top vijf wordt door Nederlandse, Duitse en een Amerikaanse webwinkel ingevuld.

Dit blijkt uit de lancering van de allereerste editie van de Belgische Twinkle100. In Nederland wordt dit jaarlijkse overzicht al geruime tijd gepubliceerd en nu heeft ook Twinkle België de taak op zich genomen om elk jaar met een overzicht te komen van de honderd populairste webwinkels in ons land.

De Belgische Twinkle100 bestaat uit honderd ecommerce-bedrijven met een eigen webwinkel, geordend op basis van hun online omzet in België. Kijken we naar de lijst dan zien we dat de top tien voor maar liefst zestig procent uit buitenlandse spelers bestaat. Dat percentage is over de gehele top honderd zelfs nog hoger: dan blijkt zelfs 72 procent van alle webshops niet van origine Belgisch te zijn.

De top 10 van grootste webwinkels in België

Op één staat het Amerikaanse bedrijf Amazon, dat in België naar schatting een online omzet van 288 miljoen euro heeft gerealiseerd in 2016. Het zijn met name de Walen die hier shoppen, al vinden ook steeds meer Vlamingen hun weg naar deze overbekende ecommerce-speler.

Op twee vinden we Coolblue, dat vorig jaar 242 miljoen euro online omzette. Ons land is daarmee goed voor 28 procent van de totale omzet van deze Nederlandse omnichannel-speler. Op drie vinden we een andere noorderbuur: Bol.com, dat naar schatting voor zo’n 220 miljoen euro verkocht in ons land.

1 Amazon
2 Coolblue
3 bol.com
4 Zalando
5 MediaMarkt
6 Vente-Exclusive.com
7 Colruyt Group
8 Unigro
9 Vanden Borre
10 H&M

Tags

Reacties